Application Support Engineer

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en doortastende Application Support Engineer die met veel plezier onze klanten te woord staat en ze helpt met hun vragen.

WAT BIEDEN WIJ?

Shipitsmarter heeft een jong, dynamisch en professioneel team dat elke dag klaarstaat voor haar klanten. We werken in een informele werkcultuur, maar weten een goede combinatie te vinden tussen hard werken en plezier in je werk hebben en houden. 

Wij bieden een interessante en uitdagende baan met de combinatie van communicatie en techniek. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om je te ontwikkelen, waarvoor ook een opleidingsbudget beschikbaar is.

Natuurlijk bieden wij een marktconform salaris, maar bovenal bieden wij een open en informele werkomgeving met leuke collega’s die graag kennis met jou zouden willen maken. 

WAT GA JE DOEN?

Als Application Support Engineer ben je het eerste aanspreekpunt en een belangrijke schakel tussen onze organisatie en de klant. Je hebt dagelijks met veel verschillende klanten van doen die met uiteenlopende vragen de Customer Support Desk contacteren. Je analyseert en lost issues op, waarbij jij de behandeling van de issues monitort. Je werkt hierbij nauw samen met je collega’s van het Implementatieteam, Development en Operations. 

WAT HEB JE NODIG?

  • HBO werk- en denkniveau
  • Min. 2 jaar werkervaring op een Customer Support Desk
  • Ervaring in de logistieke en/of IT sector is een pré;
  • Basiskennis van ITIL of ASL.
  • Goede communicatieve vaardigheden;
  • Goede beheersing van de Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling, Duits is een pré;
  • Oog voor de behoefte van de klant om de ideale balans te vinden tussen resultaat- en klantgerichtheid.

INTERESSE?

Solliciteer dan via de sollicitatiebutton. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je contact opnemen met de afdeling HR via hrm@shipitsmarter.com

Reply to our vacancy