Supply Chain Day 12 april 2017

Supply Chain Day 12 april 2017

Op 12 april organiseert Supply Chain Media in samenwerking met ShipitSmarter de derde Nerderlandse Supply Chain Day. Wij hebben nog drie plekken beschikbaar voor deze interessante dag.

Tijdens deze dag zullen wij samen met Caroz een sessie verzorgen over Shipment Management. Caroz zal de case over Fabory presenteren en namens ShipitSmarter zal Rob Heeres van Interface vertellen hoe ze een nieuw concept in de praktijk brengen. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn de financiële afhandeling en transparantie van zendingen. Lex Kop zal de mediator zijn van deze sessie.

Locatie

Het Awarehouse van tapijtfabrikant Interface in Scherpenzeel, een gerenoveerde fabriekshal, vormt wederom het inspirerende decor voor deze kennisintensieve dag.

Parallelsessies

Tussen 12.00 en 16.00 uur kunnen deelnemers twee keer een parallelsessie van een uur volgen. In elke parallelsessie kun je een keuze maken uit een track met een van de volgende drie thema’s:

Sales & Operations Planning

Tien jaar geleden bestond het S&OP-proces uit niet meer dan een maandelijkse meeting, waarin de supply chain manager uitlegde wat er de afgelopen maand mis was gegaan; er werden kortetermijnbrandjes geblust. Nu wordt er meer geaggregeerd en vooruit gekeken met een lange horizon. Er wordt niet alleen naar de supply chain gekeken, maar ook naar de omzet en bovendien zijn bedrijven steeds beter voorbereid op trends en andere informatie uit de markt. S&OP is dus veel meer een tactisch proces geworden. Tegelijkertijd is de software-ondersteuning gigantisch ontwikkeld.

In een uur tijd krijgen deelnemers drie praktijkcases van Involvation, Slimstock en Solventure Nederland voorgeschoteld die vertellen waar ze staan op het gebied van S&OP en hoe dit bijdraagt aan de bedrijfsresultaten.Met praktijkcases van o.a.:

  • Slimstock met praktijkcase Nooteboom
  • Involvation met praktijkcase Pervetti van Melle
  • Solventure met praktijkcase Owens Corning

Shipment management

De focus bij shipment management ligt vaak vooral op het ICT-element: het verkrijgen van volledige (end-to-end) supply chain visibility. In deze sessie vertellen drie bedrijven o.a. ShipitSmarter in zestig minuten hoe ze invulling geven aan shipment management hoe dit binnen de bedrijfsstrategie past. Met praktijkcases van o.a.:

  • Caroz met praktijkcase Fabory
  • ShipitSmarter met praktijkcase Interface

Ordermanagement & e-fulfilment

Door het stijgende aantal aankopen via internet, verandert de retaillogistiek razendsnel: in plaats van winkelbevoorrading worden nu orders van consumenten thuisbezorgd. Behalve retailers willen ook merkproducenten van consumptie- en gebruikersgoederen de consumenten online bedienen en direct kunnen leveren.

In deze track van een uur tonen drie bedrijven o.a. IQ-PCC en Manhattan welke online strategie ze nastreven en hoe ze ervoor zorgen dat internetorders optimaal worden afgehandeld. Met praktijkcases van o.a.:

  • IQPC
  • Manhattan associates

Rondleiding door de fabriek

Interface is wereldwijd marktleider op het gebied van tegeltapijt. Het De fabrikant zet zich in om een uitgebreide collectie tegeltapijt te bieden voor diverse sectoren. De collectie biedt nu een ruime keuze aan tapijttegels in verschillende kleuren en texturen. Interface wil in 2020 volledig duurzaam kunnen produceren en zelfs een bijdrage kunnen leveren aan het herstellen van het milieu.